Absolwentka kierunku Technologia Żywności i Żywienia Człowieka, który ukończyła obroną pracy pt.: "Badanie poziomu zainteresowania społeczności gminy Zielona Góra żywnością funkcjonalna wpływającą na obniżenie masy ciała".
Posiada kompetencje nie tylko do pracy w charakterze dietetyka , ale również coacha metodą Diet Coachingu. Dodatkowe umiejętności ułatwiają zrozumienie problemu klienta, co przekłada się na efektywniejszą współprace. Uczestniczka wielu kursów z zakresu psychodietetyki, coachingu dietetycznego, kursów odchudzania I i II stopnia oraz członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków.
Stale poszerza swoją wiedzę uczestnicząc w różnych rodzaju konferencjach i szkoleniach.
Posiada również doświadczenie zawodowe w żywieniu zbiorowym w placówkach publicznych oraz w żywieniu indywidualnym uzyskanym w poradniach dietetycznych i klubach sportowych.
Osobiście uważa, że podstawowymi narzędziami dietetyka jest nie tylko rzetelna wiedza, ale również indywidualne podejście do klienta oraz zrozumienie jego problemów i potrzeb. Ponadto najważniejszą kwestią odnośnie pracy jako dietetyk jest ogromna pasja, która powoduje, że praca w tym zawodzie daje jej wielką radość i satysfakcję.
Terapia nadwagi
Terapia niedowagi
Żywienie w chorobach
Żywienie w menopauzie
Żywienie w sporcie
Żywienie w ciąży
Żywienie dzieci
Zlecanie badań laboratoryjnych
Analiza masy i składu ciała