Składniki:

 

✔ 700 ml mleka

✔ 2 opakowania budyniu waniliowego

✔ 100 g erytrolu

✔ 2 żółtka

✔ 1,5 łyżki żelatyny

✔ 300 g truskawek

✔ 80 g biszkoptów bez cukru

 

Jak przygotować? 👇

 

📝 Biszkopty rozłożyć w silikonowej tortownicy.

W garnku zagrzać 500ml mleka razem z erytrolem, w międzyczasie roztrzepać pozostałe mleko z proszkiem budyniowym i żółtkami.

Wlać do gotującego się mleka i mieszać do zgęstnienia masy na wolnym ogniu. Żelatynę rozpuścić w około 50-70 ml ciepłej wody, dodawać po trochu masy budyniowej, mieszając.

Następnie masę z żelatyną wlać do masy budyniowej i wymieszać.

Przelać masę na biszkopty. Truskawki obrać, umyć i pokroić na kawałki.

Wyłożyć na wierzch ciasta, odczekać, aż masa wystygnie i wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.

 

Kto chętny na kawałek? 😍